2012. április 9., hétfő

Csirkeaprólék leves


Hozzávalók:

  • 1 csirkeaprólék
  • 1/2 kg csirkeláb
  • 4-5 csirkeszárny
  • zúza, szív, máj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1/2 zöldpaprika
  • 1 db paradicsom 
  • 5 szem feketebors
  • 1pici erős paprika
  • 6 db sárgarépa  
  • 4 db fehérrépa
  • 1 kisebb zeller 
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 kisebb karalábé
  • esetleg 1 tk. ételízesítő
Elkészítés:

A húsokat megtisztítjuk, leszedjük az esetleges tollmaradványokat és szőröket, levágjuk a lábról a körmöt. 

Beletesszük egy fazékba és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje majd a belekerülő zöldségeket is. 
Később már nem tehetünk hozzá vizet.

Felforraljuk nagy lángon a levest. 
Vigyázzunk, mert ilyenkor szokott kifutni a habja!  
Majd takarékra tesszük. 

Amikor már főtt vagy egy órát, akkor megsózzuk, belerakjuk, a  vöröshagymát, a  fokhagymát, a zöldpaprikát,  a paradicsomot,és a fűszereket: a feketeborsot, az  erős paprikát és egy kevés ételízesítőt.
Ekkor kerül bele a kétféle répa, zeller, petrezselyem, karalábé.

Készre főzzük.

Cérnametélttel, csigatésztával, kiskockával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.