2012. április 21., szombat

Kapormártás

Hozzávalók:


  • 2 csokor kapor
  • 1/2 hagyma
  • 2-3 ek. olaj
  • 4 ek. liszt
  • 2 db húsleveskocka
  • 2-3 ek tejföl
  • 3 dl tej
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1/2 citrom leve
  • édesítőszer/cukor



Elkészítés:

Egy lábasban kis lángon felhevítjük az olajat és a lisztet, beletesszük a fél hagymát.
Ilyenkor tesszük bele a kapor apróra vágott szárát is.
2-3 percig kevergetve főzzük.

Beletesszük a kapor felét apróra vágva.
Belemorzsoljuk a leveskockát és felöntjük a mártást a tejjel elhabart tejföllel.

Picit sózzuk és édesítjük. Csavarunk bele egy kis citromlevet.

Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik.

Ekkor hozzáöntjük a főzőtejszínt.
(Ha híg lenne, akkor ilyenkor a tejszínhez adhatunk 1 ek lisztet még.)

Egyet rottyan és kész.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.