2012. április 9., hétfő

Mézes, lekváros csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg csirkeszárny
  • 1 közepes doboz paradicsompüré
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • oregano
  • 5-6 cikk fokhagyma
  • 2-3 ek. mustár
  • 3 ek méz
  • 2-3 ek lekvár
  • chiliszósz
  • gyömbér
  • őrölt bors
  • 1+2 ek.olívaolaj


Elkészítés:

A szárnyakat megtisztítjuk, a szőröket, tollakat kihúzkodjuk.


A hegyes kis végét levágjuk, azt nem használjuk fel.
Eltesszük és máskor levesben felhasználjuk.

A szélén a fodros részt késsel lemetsszük.

Sózzuk meg a húst.


Előkészítjük a pácot:

Egy tálban összekeverjük a paradicsompürét, a mustárt, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a bazsalikomot, az oreganót, az őrölt borsot, a szétzúzott fokhagymát.
Belereszeljük a friss gyömbért, hozzáadjuk a chiliszószt,
Lehet csípőset is, ha szeretjük.
Hozzáadjuk 1 ek.olívaolajat, a lekvár felét és 1 ek. mézet.


Egy jó evőkanálnyi páckrémet tegyünk félre, a többivel forgassuk össze a szárnyakat és hagyjuk állni legalább egy fél órát. Néha keverjük meg.




Majd egy tepsibe beletesszük a maradék olajat és beleborítjuk a bepácolt csirkét.
Elrendezzük és előmelegített sütőbe tesszük, 190-200 C fokon megsütjük.
Gyakran forgassuk meg, hogy minden oldala ropogós legyen.

Hamar elkészül.
Ha már puha, akkor a félretett kevéske pácba tegyük bele a maradék lekvárt és mézet és kenjük be a szárnyakat.
Tegyük vissza a sütőbe néhány percre, de vigyázzunk, mert a méz miatt nagyon hamar megéghet.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.