2012. április 19., csütörtök

Spárgás karalábé

Hozzávalók:

  • 1 csokor friss spárga
  • 1 db zsenge karalábé
  • 12-14 cm hosszú póré
  • 3 szál újhagyma
  • 1/2 db piros színű kápia paprika
  • 1/2 db zöldpaprika
  • fehérbors
  • csipet cukor
  • 1 csapott ek ételízesítő
  • 2 ek tejföl
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj


Elkészítés:

Előkészítjük a spárgát:
Zöldséghámozóval lehántjuk a héját, ügyeljünk, hogy a feje sértetlen maradjon.
Jól megmossuk, a fejénél különösen figyeljünk, hogy ne maradjon benne homok.


A fej részt a spárga felső egyharmadával együtt levágjuk, félretesszük.



Az alsó, keményebb részt kisebb darabokra vágjuk és 2 dl vízben kis lábasban feltesszük főni.
Beletesszük az ételízesítőt, egy csipet sót és egy csipet cukrot, majd a petrezselyem apróra vágott szárát.


Lefedjük a lábast és 10 perc alatt puhára főzzük a spárgát.
Kicsit kihűtjük, majd robotgépben összeturmixoljuk.
Ezután szűrőn keresztül átszűrjük, kanállal átpaszírozzuk.

Így könnyen megszabadulunk a fás részektől.

A spárga alaplét félretesszük.

Egy wookban a vajon felhevítjük a karikára vágott pórét és újhagymát.
Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott karalábét, spárga fejeket és a kétszínü zöldpaprikát.
Felöntjük a spárga alaplével, a citromlével, sózzuk, borsozzuk és mintegy 10 perc alatt készre főzzük.

Nem kell nagyon puhára főzni, a spárga hamar szétmegy, ha túlfőzzük.

Beletesszük a tejfölt, egyet rottyantunk rajta.

Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és egy kis újhagyma zölddel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.