2012. április 9., hétfő

Tajinos párolt rostélyos

Hozzávalók:


  • kb 1 kg-os, vastag rostélyos szelet
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • bors
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • majoranna
  • 1 ek.pritamin
  • 1 ek.tajine
  • 1-2 ek. libazsír
  • piros fűszerpaprika

Elkészítés:


Ezt az ételt  a Tajin nevű mexikói fűszerrel készítettem.
A Tajin citromos chilis fűszerkeverék, és azt gondoltam, hogy nagyon jól illik ehhez az omlós marha rostélyoshoz.

A marhahúst megmossuk, kezünkkel végigtapogatjuk, hogy az esetleges csontszilánkokat eltávolíthassuk.

Egy lábasban kevés libazsírt hevítünk és a besózott, borsozott húst mindkét oldalon gyorsan megpirítjuk.

Ekkor hozzáadjuk a többi fűszert, a majorannát, zúzott fokhagymát, a pritamint és a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, hagymát.
Megszórjuk a tajinnal és egy kevés vizet alátöltve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.

Ha elfőné a levét, pótoljuk egy kis vízzel.

Tálaláskor egy kis piros fűszerpaprikával megszórtam és makarónival tálaltam.





1 megjegyzés:

  1. Szia! Az iránt érdeklődnék,hogy itt Magyarországon is belehet szerezni valahonnan Tajint?

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.