2012. április 17., kedd

Zöldborsófőzelék



Hozzávalók:

  • 1 üveges zöldborsó
  • ½ fej vöröshagyma
  • 5 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg vaj / margarin
  • 1 tk ételízesítő
  • cukor
  • petrezselyemzöld


Elkészítés:

A zöldborsó konzervet kinyitjuk.

Egy lábasban a vajon 2 percig hevítjük a fél hagymát.

A hagymát nem kell apróra vágni, így könnyen eltávolíthatjuk tálalás előtt.

Beletesszük a lisztet és 1-2 percig kevergetve hevítjük, majd a tűzről levéve felöntjük a zöldborsó levével, illetve a tejjel.

Csomómentesre keverjük és visszatesszük a tűzre.

Megsózzuk, beletesszük az ételízesítőt és egy kevés cukrot is.

Kis lángon sűrűre főzzük a főzeléket, majd végül beleöntjük a zöldborsót is, majd egyet rottyantunk rajta és kész is van.

Petrezselyem zöldet szórunk bele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.